BIOGRAFIA 

La meva  vida és la música i la meva familia. Les persones que estimo son fonamentals i la música sempre m'ha acompanyat en el meu camí.

Néix a Badalona el 6 de setembre de 1969. Estudia al Conservatori Municipal de Badalona, al Conservatori del Liceu de Barcelona i al Conservatori Municipal del Bruch de Barcelona, les especialitats de Saxòfon i Tenora.

Obté els titols de professor superior de les dues especialitats, i el 20 de Juny de 1996 assisteix al concert de cloenda del curs 95-96 del Conservatori del Liceu, on li fan entrega del Premi d´Honor de Grau Superior de Saxòfon, al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

Participa en diversos cursos de música moderna i jazz amb Perico Sambeat, Pedro Iturralde (El Ferrol- Madrid-Taller de Músics de Barcelona) i a màsters class amb Paquito d'Rivera, Jean Ives Formeau, Nicolas Prost, Otis Murphy i Kenneth Tse.

Ha format part de diverses formacions musicals: “Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona” ( 11 temporades ) -“Banda Municipal de Barcelona”-“Roda de Saxos”- Quartet de Saxòfons :“Saxocromia”-

“La Tribu de Santi Arisa” - “Big Band de Sabadell” – “Blue Big Band de

l´Aula de Jazz de Barcelona”- “Big Band de Badalona EMB”- “Cobla de Cambra de Catalunya CCC”- “Orquestra Maravella”- “La Salseta del Poble Sec”- Quartet de Saxos: “Gironsax”- Big Band: “Girona Jazz Project”- Air Ensemble”- “Terra”- “Bandaèria”- “Jazz de Copes”-              i ha col.laborat amb “Obeses”, “l’Orquestra de Cambra de l´Empordà”-

“Coblamporània”- “Une anche passe”- “Miquel Abras”, “Cobla per la independència”, etc.

Ha col.laborat amb els músics: Paul Méfano, Joan Albert Amargós, Perico Sambeat, Lluis Llach, Ricard Roda, Salvador Brotons,

Jordi Casas, Jaume Vilà, Santi Escura, Daniel Tosi, Ricard Roda, Francesc Burrull, Santi Arisa, Jordi León, Xavi Lozano, 

Manel Camp, Xavier Maristany, Jordi Molina, Toni Xuclà, Manuel Oltra, Esteve Molero, Jesús Ventura, Xavier Pagès, Joan Josep Blay, Vicens Martin, Tactequeté, etc.

Ha col.laborat amb la companyía teatral “Els Joglars” en l´espectacle “Yo tengo un tio en América.”

Ha col.laborat en més d´una desena de grabacions amb la Cobla de Cambra de Catalunya, en col.laboració amb Catalunya Música.

Ha estat professor a l’escola de música de l’Orfeó de Sants, a l’escola de música Creu Alta de Sabadell, al C.E.M.E. de Sabadell, a la escola Municipal de Música Anselm Viola de Torroella del Montgrí, a l’escola de música del Gironès i al Conservatori Isaac Albéniz de Girona.  

Ha estat director de l´Escola-Conservatori Municipal de Música de Vilanova i la Geltrú, cap del departament de vent, director de la Cobla de l’escola, professor dels Combos de les Aules de jazz i música moderna i actualment n’és professor de Saxòfon i Tenora, cap del departament de música moderna i director de la Big Band del Conservatori “La Vilanova Big Band.”

L´any 2006 crea el Jordi Paulí Quartet, formació musical on la tenora hi té un paper destacat com a instrument solista i on Jordi Paulí realitza improvisacions en temes propis del grup. En aquesta formació la tenora s´allunya del seu món tradicional i s´endinsa en el llenguatge de la música moderna i del jazz amb les improvisacions de

Jordi Paulí. Amb aquest grup de jazz ha estrenat el treball discogràfic “Aire fresc” amb gran èxit de la crítica.

Ha col.laborat en diverses ocasions amb Pep Marquès destacant la seva aportació com a intèrpret de tenora amb la formació musical cubana "N.G. La Banda" dirigida per José Luis Cortés en el treball: "Dulce flauta a una flor del caribe."

Ha estat director de la “Cobla Bisbal Jove” de La Bisbal d’Empordà i de la “Cobla Maricel” de Sitges.  

És un dels compositors de sardanes més interpretats, amb més d'un centenar d'obres entre les quals destaquen: Mariona ( premi accèsit “Sardana de l´any 2008” ), Glòria, Joves lleons, Marta, Aina, El rei de casa, Joves dansaires, Amics del refugi, Pau per Bòsnia, Euterpe, Fòrum a Banyoles ( premi federació “Sardana de l´any 2004” ), Blanca espurna, Sardanes a l´ONCE ( premi de la crítica “Sardana de l´any 2011” ) i          L´aplec de Cubelles ( premi popular “Sardana de l´any 2012”. )

Destaca el seu projecte anomenat JAZZING amb el qual combina formacions de jazz en diferents formats: duet, trio, quartet i quintet.

Ha format part de l’equip del programa “Sardanes en blau” del Canal Blau de Vilanova i la Geltrú desde la temporada 2014 fins la 2020.

Tot i que posseeix els títols Superiors de Saxo i Tenora-Tible, sempre ha manifestat gran interés per la música moderna, havent compaginat les dues vessants (clàssica i moderna) en la seva carrera musical.

 

Jordi Paulí i Safont sempre compagina el seu treball com a instrumentista de saxòfon i tenora amb el camp pedagògic. Gaudeix impartint classes d´instrument als seus alumnes i creu fermament que la docència musical l´enriqueix professionalment i que la pràctica instrumental nodreix la seva vessant pedagògica.